Hakkında

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi “Doğanın Kalbinde Üniversite” mottosuyla bölgesinde her geçen gün gelişerek hizmet vermektedir. Üniversitemiz Gölköy kampüsünde, yazın tertemiz havası ve yeşilliklerle çevrilmiş geniş kampüs alanında ve kışın sunduğu ayrı güzellikler ile öğrencilerin güzel anılarına ev sahipliği yapmaktadır. Kampüste yer alan sosyal tesisler ve spor alanları, kütüphane olanakları oldukça iyi durumdadır.

Fakültemiz bünyesinde faaliyette olan Turizm İşletmeciliği Bölümü, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında I. ve II. öğretime kayıtlanan 85 öğrencisi ile eğitime başlamış olup, mevcut 127 öğrencisiyle eğitim-öğretim faaliyetlerini Gölköy Kampüsünde sürdürmektedir. Mevcut durumda öğretim elemanı kadrosunda biri Doçent, ikisi Dr. Öğrt. Üyesi ve bir araştırma görevlisi bulunmaktadır. Ancak bölümüzün kadrosuna katılması planlanan yeni öğretim üyeleriyle birlikte genişleyecek akademik kadroyla gelişmemiz hızlanacaktır. Bununla birlikte önümüzdeki öğretim yılında güncellenmiş yeni müfredat ile sektörün gereksinimlerine cevap verecek bir öğretim programı hayata geçirilecektir. Bu program ile TURAK tarafından verilen akreditasyon alma çalışmalarına başlanmıştır ki bunun da bizi benzerlerinden bir adım öne çıkaracağından kuşkumuz yoktur.

Turizm sektörü birçok ülkenin ekonomisinin lokomotifi durumunda olup giderek gelişen bir hacme sahiptir. Turizm İşletmeciliği Bölümünde de öğrencilere, bu sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere farklı dillerde iletişim becerileri kazandırmak ve alanında yetkin, nitelikli ve donanımlı olmalarını sağlayacak teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Bu anlamda bölüm, turizmin mesleki derslerinin yanında işletme bilimlerinin ekonomi, işletme ve hukuk gibi temel derslerini içermektedir. Ayrıca öğrencilerimiz ilgi alanlarına yönelik fakültemizin diğer bölümlerinden de ders alabilme şansına sahiptirler Böylelikle kendilerine çalışma hayatına donanımlı başlayabilme ve mesleki anlamda kendilerini geliştirebilme olanakları sunulmaktadır.

Bölgenin bilinen turizm potansiyeline katkı sunan ve sektöre yetişmiş kalifiye eleman sağlayacak olan Turizm İşletmeciliği Bölümümüz, mezunlarına gelecek kaygısı yaşatmayacak, sakin ve güvenilir bir ortamda eğitim imkanı sağlamaktadır.